Лентичките показани на снимката могат да бъдат използвани за откриване на

...
Лентичките показани на снимката могат да бъдат използвани за откриване на
Коментари Харесай

Киселото мляко може ви помогне да разберете дали имате рак

Лентичките показани на снимката могат да бъдат употребявани за разкриване на синтетичните биомаркери. Линиите демонстрират съществуването на такива маркери в урината.

Учените от Института по технологии в Масачузетс стигнаха до един елементарен способ за разкриване на рак и то единствено с кисело мляко и тест на урината.

Професор Сангита Батиа от Масачузетския Технологичен Институт съумя да развие молекули, които се държат като биомаркери за разкриване на клетките на рака. Ако тези молекули се изпият с кисело мляко, те намират пътя до клетките на рак, където ензимите се пръсват на дребни частици и изхвърлят от тялото посредством урината. Всичко, което би трябвало да извършите, е да се ползвате едно малко парче хартия и и резултата е забележим с просто око.

Досега тези молекули за разкриване на рака се внасяха благодарение на инжекция, а с новия способ би трябвало да се смесват с киселото мляко.

Изследването е направено върху лабораторни мишки, а в клинични тествания при хора този способ се оказва просто и по-евтин за разкриване на това заболяване.

Според американското сдружение за битка с рака (ACS), единствено 40 % от хората получават ранна диагностика на заболяването, поради разпокъсаните изследвания.

https://youtube.com/watch?v=0GQvrlzthN4

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР